Goede voornemens 2015 – 2016

Standaard

De jaren gaan steeds sneller voorbij, zo lijkt het wel. We zijn alweer aanbeland op de laatste dag van 2015. Een mooi moment om de goede voornemens die ik voor dit jaar haalt te evalueren. Dit waren ze:
– Het weblog elke week bijwerken, met foto’s en filmpjes.
Niet helemaal gelukt. Ik heb de website dit jaar wel verhuisd en daardoor heb ik veel kosten bespaard, maar het is me niet gelukt om elke maand een berichtje te plaatsen. Het zal wel met de drukte te maken hebben, dus dit voornemen schuiven we maar door naar het nieuwe jaar.

– Mijn activiteiten als fotograaf verder ontwikkelen.

Toch wel gelukt. Het is alleen nog niet zo druk met opdrachten als ik voor ogen had, maar in de praktijk blijkt dat ik erg gebonden bent aan de tijd. Het lukt me niet om er zoveel tijd in te steken als ik zou willen. Het gaat wel goed en voor het nieuwe jaar staat er alweer een aantal opdrachten op de planning.

– Een vrijstaand huis kopen.

In oktober zouden we opnieuw gaan kijken of we het huis wilden gaan verkopen. Dit jaar hebben we echter heel veel aan het huis verbouwd, waardoor het nu precies is zoals we het willen. We hebben een mooie zolder, krijgen een nieuwe vloer en maken veel gebruik van de nieuwe veranda die ik in de zomer heb gebouwd. De tuin is nu ook helemaal zoals we willen waardoor we nu eigenlijk geen dringende reden hebben om te gaan verhuizen. Toch blijft het af en toe kriebelen. In maart gaan we opnieuw kijken wat de mogelijkheden zijn en of we het wel echt willen. Het staat wel vast dat áls we verhuizen, het een vrijstaand huis gaat worden. Het is dus nog maar de vraag of 2016 het jaar van de verhuizing gaat worden.

– De boot in april 2015 in het water leggen.

De boot lag er inderdaad in april in. Dus die doelstelling is gehaald! Toch was 2015 een moeilijk jaar wat de boot betreft. In september heb ik hem met pijn in het hart moeten verkopen omdat er te weinig tijd was voor varen en onderhoud… Het gezin kom nu op de eerste plek en daar gaat veel tijd in zitten. Misschien dat 2017 het jaar van de Apollo II wordt…

– Naar IJsland op vakantie gaan.

De plannen waren er, vrij ver gevorderd zelfs. En toen werd Marielle zwanger… De plannen voor IJsland gingen dus niet door maar in plaats daarvan zijn we in de zomer thuis gebleven en heb ik de tuin helemaal kunnen opknappen, inclusief nieuwe veranda. In oktober werd onze zoon Milan thuis geboren, en dat was natuurlijk het mooiste moment van het jaar!

Dat waren dus de voornemens van het afgelopen jaar. Ik heb ze lang niet allemaal gehaald maar dat maakt niet uit, daar zijn het voornemens voor. Het stoppen met roken was niet eens een voornemen maar dat is dan weer wel gelukt! Dit zijn de voornemens die ik voor 2016 heb:

– Het weblog wekelijks bijhouden.

– Studie afronden en vervolgstudie beginnen.

– Een prijs winnen met een fotowedstrijd.

– Eigenaar worden van een Smart.