Project: Houten wereldkaart

Standaard

Ik wilde al een hele tijd een houten wereldkaart aan de muur. Die zijn gewoon te bestellen, maar best duur. Ik besloot om het zelf te gaan doen:

1. Keuze van de juiste wereldkaart

Er zijn veel verschillende projecties van de wereld. Mijn eerste voorkeur ging uit naar de Fuller Projectie (google maar eens) omdat deze uitvoering van de wereldkaart het beste de onderlinge verhoudingen van de continenten weergeeft. Mariëlle was ook best enthousiast, maar verder begreep niemand het echt goed. Uiteindelijk heb ik daarom toch gekozen voor de Braun projectie, deze is een stuk herkenbaarder.

2. Uitsnijden

Ik heb de continenten op de beste (effectiefste) wijze in twee bestanden gezet en opgestuurd naar Snijlab.nl. Daar is het ontwerp uitgesneden met een laser op 12mm dik populieren mdf. Na een week ontving ik de houten platen thuis. Door het uitlaseren is er erg veel detail, meer dan ik had gedacht ! Ook zijn de randen mooi donker geworden.

3. Beitsen

Populieren hout heeft een erg lichte kleur, ik heb er een laag beits met noten kleur op gedaan. Flink verschil! Na vier uur was het droog.

4. Bevestigen

Met een beamer projecteerde ik het originele bestand op de muur. Het was best lastig om dit precies horizontaal en in de juiste grootte te krijgen. De continenten en eilanden heb ik met sneldrogende montagekit op de muur gezet. Om een zwevend effect te creëren én om te voorkomen dat de kit teveel uitliep, gebruikte ik houten prikkertjes.

5. Daarna…

Voor de zekerheid had ik kussens op de vloer gelegd, maar er is niets naar beneden gevallen. Een paar eilandjes had ik aan de verkeerde kant gebeitst, dus die heb ik een dag later bevestigd. Alles bij elkaar kostte het ongeveer €220,-. Dat is minder dan de helft van wat ik normaal kwijt geweest zou zijn 🙂

Productief weekendje

Standaard

Dit weekend hebben we de elektra in de keuken aangelegd, de nieuwe verwarmingen opgehangen in de benedenverdieping, de keuken en hal geverfd en een schommel gemaakt in de tuin. Mooi opgeschoten dus!

Open vloer….

Standaard

Het opknappen van de woonkamer is nu echt begonnen! Oude balken eruit, nieuwe erin, extra electra aanleggen, nieuwe verwarmingen, vloer isoleren, muren stukken, vloerplaten erin en uiteindelijk een eikenhouten vloer!

 

Vakantieprojectje

Standaard

Het lag al een tijd klaar om opgebouwd te worden, maar in de carnavalsvakantie had ik er eindelijk tijd voor! Was een mooi projectje en ik ben meer dan tevreden over het resultaat!